Romige Pastapannetje
Voor als je een keer geen vlees of vis op tafel wil is dit romige pannetje ideaal. Heerlijk van smaak en binnen een half uur op tafel! Je blijft er wel van eten, het is echt een pannetje comfortfood!
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Bereidingstijd
15 minuten
kooktijd
15 minuten
Aantal
5 personen
Recipe by Ouafae
Benodigdheden
1 ui fijngesneden
2 rode punt paprika's in fijne blokjes
Halve doosje champignons gehalveerd en in schijfjes gesneden
2 teentjes knoflook geperst
1 blokje kippenbouillon
2 theelepels zout
Kruiden: 1 theel zwarte peper 2 theel paprikapoeder 1 thee cayennepeper 1 theel basilicum 1 theel knoflookpoeder
wat zonnebloemolie en olijfolie
200 ml slagroom
3 flinke eetlepels tomatenpuree
Glutenvrije pasta
Gekookt water
Extra nodig
Geraspste kaas
Bereidingswijze
- Fruit de geperste knoflook en gesneden groentes in wat zonnebloemolie/olijfolie
- Voeg het bouillonblokje toe en de kruiden en het zout
- Voeg daar 3 flinke eetlepels tomatenpuree aan toe en laat rustig een paar minuten al roerend bakken
- Voeg daarna een pakje slagroom van 200 ml toe
En een scheut gekookt water. Laat even 2 min sudderen en voeg 3/4 pak glutenvrij penne pasta toe bv van Barilla. Even roerbakken - Voeg dan gekookt water toe tot 2 vingertoppen dat je pasta onder zit.
Goed roeren
En het zout proeven - Doe het deksel erop en zet het vuur laag. Laat rustig koken tot het vocht is verdwenen. Zet het vuur uit
- Strooi er vervolgens geraspte kaas en gedroogde peterselie over. En sluit nogmaals de pan en laat de kaas rustig smelten